Veilingkalender 2018

Autumn Auction: 22 november 2018

Veilingen

Autumn Auction: 22 november 2018

2e halfjaarlijkse Boeken- en Prentenveiling 2017

1e halfjaarlijkse Boeken- en Prentenveiling 2017

Indonesische Krissen en Japanse Zwaarden

2e Halfjaarlijkse Boeken- en Prentenveiling 2016

1e Halfjaarlijkse Boeken- en Prentenveiling 2016

 

Veilinginformatie

Richtprijzen en beschrijvingen

Om enige indicatie te geven over de verkoopprijs is in de catalogus aangegeven wat onze opbrengstverwachting is. Deze richtprijs is een voorzichtige schatting,  de uiteindelijke hamerprijs kan zowel hoger als lager uitvallen. De catalogus is voorafgaand aan de veiling raadpleegbaar op de website.

Conditie van de goederen, eventuele gebreken en restauraties van de aangeboden kavels worden niet systematisch vermeld. U kunt zich tijdens de kijkdagen zelf vergewissen van de staat van de objecten. Indien u meer informatie wenst over de conditie van een kavel kunt u contact opnemen met het Venduehuis.

Een bod uitbrengen

U kunt op verschillende manieren een  bod uitbrengen. U kunt een schriftelijk bod indienen voorafgaand aan de veiling, u kunt in de zaal biedingen uitbrengen tijdens de veiling, u kunt live meebieden via internet of u kunt telefonisch meebieden.

Veiling in de zaal

Tijdens de veiling is het gebruik van biednummers verplicht. U kunt deze bij de administratie verkrijgen. Legitimatie is verplicht.

Live online bieden via internet

Na registratie op de website kunt u inloggen op de website, waarna u vervolgens online mee kunt bieden.

Telefonisch bieden

De mogelijkheid bestaat om telefonisch mee te bieden op een kavel met een onderste richtprijs hoger dan €500,-. Hier zijn voorwaarden aan verbonden:

  • Het telefonisch meebieden dient uiterlijk één dag voor de betreffende veilingdag en altijd schriftelijk te worden bevestigd.
  • Tijdige reservering is gewenst in verband met het beperkte aantal telefoonlijnen.

Hoewel wij trachten deze telefonische biedingen zo goed mogelijk te administreren, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor eventuele vergissingen.

Schriftelijk bieden

Wie bij de veiling niet aanwezig kan zijn, kan een schriftelijke biedopdracht geven, een zogeheten commissiebieding. Hiervoor kunt u een commissieformulier invullen. Dit levert u in bij de administratie of u mailt het ons toe. Hoewel wij trachten deze biedopdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor eventuele vergissingen. Aan het geven van een biedopdracht zijn geen extra kosten verbonden.

Veilingtempo

Over het algemeen is het tempo waarin geveild wordt zo’n 80 tot 100 nummers per uur. Het is raadzaam een ruime marge aan te houden.

Veilingzaal

De veilingzaal is geopend vanaf 15 minuten voor aanvang van de veiling.

Afhalen goederen

Afhalen van goederen is mogelijk tijdens de veilingdagen en op werkdagen. Tijdens de veiling kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Aangekochte goederen dienen binnen vijf werkdagen gerekend vanaf de veilingdag te worden opgehaald. Nadien worden opslagkosten berekend van € 2,50 per kavel en per dag.

Indien u de aangekochte goederen door een professioneel transportbedrijf wenst te laten bezorgen, klikt u dan hier. U kunt hier een aanvraag doen voor transport van het Venduehuis naar een door u op te geven bezorgadres.

Zekerheid

Van Stockum’s Veilingen conformeert zich zowel voor kopers als verkopers aan de door de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV) vastgestelde en gedeponeerde voorwaarden.