Taxeren

Onze taxateurs geven een waardevol oordeel. Taxaties voor veiling, verzekering, verdeling of successie; de taxateurs van het Venduehuis voeren alle voorkomende taxaties uit.
Voor een vrijblijvende opbrengst-indicatie bij veiling kunt u, op afspraak, op werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur terecht. Er zijn verschillende wijzen waarop uw goederen getaxeerd kunnen worden. U kunt met uw goederen, op afspraak, op werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur terecht. Daarnaast is er een mogelijkheid dat wij bij u aan huis langskomen. Ook is het mogelijk om ons via de e-mail foto’s te sturen van uw goederen.

Taxatietarieven

Digitaal

U kunt foto’s van te veilen kavels sturen naar info@vanstockums-veilingen.nl. Hier is een maximum van 5 kavels voor. De expert neemt vervolgens contact met u op.

Mondeling

  • Aan de balie, op afspraak: kleine hoeveelheden kosteloos.
  • Aan huis: € 75,- voor het eerste uur of deel daarvan, € 50,- voor elk volgend uur, met een reiskostenvergoeding van € 0,50 per kilometer met een minimum van € 12,-.

Schriftelijk

Voor het opstellen van een officieel taxatierapport geldt het volgende tarief:

  • Voor een schriftelijke taxatie aan de balie: € 100,- voor het eerste half uur of deel daarvan, € 50,- voor elk volgend half uur.
  • Voor overige schriftelijke taxaties geldt een tarief van € 160,- voor het eerste uur of deel daarvan,
    € 50,- voor elk volgend half uur, met een reiskostenvergoeding van € 0,50 per kilometer met een minimum van € 12,-.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Veilingtarieven

Koperscommissie per kavel

Hamerprijs <  € 15.000   29%
Hamerprijs ≥ € 15.000  24%

Verkoperscommissie per kavel

Hamerprijs <   € 1.500  25%
Hamerprijs ≥ € 1.500  12%

 

Kopers van veilinggoederen betalen naast de bovengenoemde koperscommissie mogelijk bijkomende kosten als volgrecht- en opslagkosten.
Verkopers van veilinggoederen betalen naast de bovengenoemde verkoperscommissie mogelijk bijkomende kosten als waarborg-, foto- en administratiekosten. De fotokosten bedragen € 10,- excl. BTW per kavel.
Indien u meebiedt via Invaluable geldt een hogere verkoperscommissie per kavel.

Veilingvoorwaarden

Download hier de Veilingvoorwaarden.

Privacybeleid

Download hier het privacybeleid.